Opvoedondersteuning

Wijkbijeenkomst Broers en zussen – spanningen in het gezin

Na een geslaagde online wijkbijeenkomst tijdens de lock-down konden we vandaag gelukkig de bijeenkomst Broers en zussen ook op locatie organiseren. Pedagoog Miriam van Twinkeltje Opvoedondersteuning ging met Pakistaanse moeders en oma’s in gesprek over het ontstaan en het (zelf laten) oplossen van ruzies tussen broertjes en zusjes.

Benieuwd naar de inhoud van de workshop? Lees hier meer!

Voor veel moeders klonken de uitleg en tips van Miriam herkenbaar, maar weten ze uit de praktijk dat het toepassen van de tips wat moeilijker is. Je bent als (groot)moeder snel geneigd om de ruzie van je (klein)kinderen op te lossen. Als je kind gefrustreerd is, wil je er alles aan doen om zijn of haar boze bui te laten stoppen. Maar, gaf Miriam aan, het is heel gezond voor kinderen om te leren dat ze niet altijd hun zin kunnen krijgen. Ook is het goed om te weten dat je boosheid beloont door aandacht te geven aan je boze kind. Probeer als tegenhanger ook regelmatig complimentjes te geven als je kinderen wel rustig aan het knutselen zijn of als ze hun eten wel goed opeten. Alles waar je aandacht aan geeft, groeit!

Speciale dank aan opvoedambassadeur Jamila voor het organiseren van deze bijeenkomst! Hier lees je meer over het project Opvoedambassadeurs aan Zet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *