Weerbare vaders, weerbare kinderen: factsheet onderzoek

Vaders spelen een belangrijke rol in de opvoeding van hun kinderen. Hoe je handen en voeten geeft aan je rol als vader is soms even zoeken, zeker als je eigen vader niet erg betrokken was bij jouw opvoeding. We geloven erg in de kracht van het creëren van een veilige ruimte, waarin vaders geïnspireerd worden door en leren van elkaars ervaringen als opvoeder.

In de training Weerbaar Opvoeden gaan vaders met een migratieachtergrond daarom zeven avonden met elkaar in gesprek over hun rol als opvoeder, opvoeden tussen culturen en leren van elkaar. De vaders die met de training mee doen, geven aan dat ze anders naar de opvoeding zijn gaan kijken en dat ze erg veranderd zijn door de training.

Masterscriptie Weerbaar Opvoeden

Arne Maat (Master Youth, Education and Society van Universiteit Utrecht) deed onderzoek naar wat de precieze effecten zijn van de training bij vaders en wat goed werkt bij deze groepen. Hij interviewde trainers en vaders, observeerde trainingen en presenteert zijn bevindingen in een factsheet (klik om te openen).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *