Weerbaar Opvoeden weer van start!

Wat zijn we blij dat we na een lange pauze weer bij elkaar kunnen komen om in gesprek te gaan over weerbaar opvoeden tussen culturen! De komende weken zijn we welkom bij stichting Mano om de training Weerbaar Opvoeden te geven. Deze week is een gezellige en leergierige groep moeders met Syrische, Eritrese en Guinese achtergrond bij elkaar gekomen voor de eerste trainingsbijeenkomst.

Ze hebben met elkaar gesproken over opvoedstijlen en weerbaarheid. Welke opvoedstijlen zijn er allemaal? Hoe ben je opgevoed? Hoe voed je zelf je kinderen op? Wat is een goede opvoeding eigenlijk en wat is daarvoor nodig?

“Opvoeden is je kinderen de regels van het leven bijbrengen.”

“Het is je kinderen laten weten dat je van ze houdt.”

“Opvoeding betekent het voeden en het goed verzorgen van je kinderen.”

“Opvoeden is je kinderen leren dat er goed en kwaad is in de wereld en ze stimuleren om altijd het goede te doen en om, ondanks het kwaad, altijd goede mensen te zijn.

De moeders gingen naar huis met een praktische huiswerkopdracht: waar kan ik de komende week nog meer aandacht aan besteden in mijn opvoeding? Wat zou ik anders willen gaan doen? Iedere moeder heeft een persoonlijk opvoeddoel opgesteld, waar volgende week weer op teruggeblikt wordt. We zijn benieuwd!

Meer weten over Weerbaar Opvoeden? Lees meer over de trainingen op onze website. Weerbaar Opvoeden is mogelijk door de financiƫle steun van het Oranje Fonds, het Sint Laurensfonds, het VSB Fonds, Van Leeuwen Lignac Stichting, OCTA B.V. en Leer Unique.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *