Vandaag in de Kombinatie: Syrische Etab start onderneming

Etab Alshahaf heeft deelgenomen aan het project Nieuw Perspectief en staat vandaag met haar persoonlijke verhaal in de krant De Kombinatie!

Wat is Nieuw Perspectief?

De afgelopen jaren heeft Rotterdam veel nieuwkomers uit diverse delen van de wereld verwelkomd. Velen van hen hebben interesse om hier een onderneming te starten, maar hoe pak je zoiets aan? In Nederland is het starten van een onderneming een stuk complexer dan in veel andere landen; onder nieuwkomers is veel behoefte aan informatie en ondersteuning bij het starten van een eigen zaak.

Stimulance heeft daarom in samenwerking met SOL Samen Ondernemend Leren het programma Nieuw Perspectief ontwikkeld, waarbij 16 statushouders door middel van workshops, intervisie en individuele coaching begeleid zijn bij het starten van een eigen onderneming in Rotterdam. 

Ze hebben o.a. kennis opgedaan over het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, rechtsvormen, verzekeringen, belastingen, vergunningen, financieringsmogelijkheden, het opstellen van een business plan, pitchen etc. Ook hebben de startende ondernemers de mogelijkheid gekregen om te netwerken met andere ondernemers in Rotterdam. De voertaal voor dit project was Nederlands, waarbij er mogelijkheden gegeven werden voor ondersteuning in het Engels en het Arabisch. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *