Opvoedambassadeurs

Training Vreedzaam voor opvoedambassadeurs

Op veel Utrechtse scholen en in veel Utrechtse wijken wordt “vreedzaam” met elkaar samengeleefd. Op Vreedzame Scholen en in Vreedzame Wijken wordt door kinderen, leerkrachten, ouders en medeopvoeders een vreedzaam pedagogisch klimaat gevormd. Maar wat houdt dat precies in? En hoe kunnen wij als opvoedambassadeurs ook deze visie uitdragen en meebouwen aan het vreedzaam pedagogisch klimaat?

Dat leerden de Utrechtse opvoedambassadeurs (een deel daarvan hierboven in beeld) vandaag tijdens de start van de meerdaagse training Vreedzaam door sociaal makelaar Petra Jungerius. Een aantal opvoedambassadeurs was door hun kinderen al bekend met de Vreedzame School. Samen hebben we o.a. nagedacht over de vreedzame principes en hoe we als diverse (mede)opvoeders in diverse leefwerelden het gesprek kunnen aangaan over opvoeden en opgroeien. “It takes a village to raise a child” en dat dorp vormen we graag met elkaar!

De Vreedzame Wijk en stichting Stimulance maken beide onderdeel uit van de Utrechtse beweging Ouders van Betekenis. Meer lezen? Check de website oudersvanbetekenis.nl.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *