opvoedambassadeurs

Themabijeenkomst verslavingen i.s.m. YOUZ

Gaming, lachgas, energy drink, alchol, drugs, social media; er zijn veel zaken waaraan jongeren verslingerd aan kunnen raken. Maar wanneer is iets een verslaving? Welke signalen horen daarbij? Hoe ga je met je kind daarover in gesprek? Hoe schakel je hulp in? Het bespreekbaar maken van verslavingen en het inschakelen van hulp is niet makkelijk en zeker niet binnen gemeenschappen waarin het erg belangrijk is dat de familienaam niet bezoedeld wordt. Onze opvoedambassadeurs wilden graag meer over de preventie, signalering en hulpverlening voor jongeren die kampen met signalen van verslaving, zodat zij deze kennis kunnen inzetten in hun netwerken.

Vandaag en gisteren organiseerden we daarom samen met professionals van YOUZ twee bijeenkomsten om meer hierover te leren. De opvoedambassadeurs willen graag nóg meer leren over deze onderwerpen, dus de komende tijd zullen we i.s.m. YOUZ een meerdaagse online cursus gaan aanbieden over verslavingspreventie, -signalering en -hulpverlening.

Wist je dat je als ouder/verzorgende altijd gratis en vrijblijvend in gesprek kunt met een deskundige van YOUZ om je vragen te bespreken of advies te krijgen? Je kunt bellen naar 088 358 0960 of mailen naar puberenco@youz.nl.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *