Rotterdam vergeet je niet

Rotterdam vergeet je niet!

Tijdens een heerlijk decemberdiner word je ondergedompeld in drie prachtige winterverhalen met muziek begeleiding door niemand minder dan our Rotterdamse trots Shirma Rouse! Zij zingt muziek van haar nieuwe kerstalbum in diverse voorstellingen tussen 6 en 30 december. Stimulance verzorgt ism Stichting Attanmia het diner dat bereid wordt door kok Nabel Hasan, die in Nederland woont.

Rotterdam, dat jaren lang de vergeten stad van Nederland was, is nu ‘hot’! Steeds meer toeristen bezoeken ons, hipsters rijden in grote groepen op grote bakfietsen rond. De prijzen van de huizen rijzen de pan uit. Iedereen wil hier zijn! We pakken allemaal gelukkig.

Maar wat als je alleen in je appartementje zit? Wat als je als nieuw Rotterdammer je draai niet kunt vinden? Wat als je geld hebt om uit te geven aan gezelligheid te geven? Wie kijkt er dan nog naar je om?

Elfie Tromp, Amro Kasr en Anna Blaman (in hertaling van Maarten Bakker), allen Rotterdamse auteurs, hebben verhalen geschreven over Rotterdamse eenzaamheid in de decembermaand. Maar vooral over: dat Rotterdam you vergeet bijna niet vergeten. En dat er altijd weer iemand is die naar je omkijkt.

Koop kaarten via Studio de Bakkerij.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *