Stagiaire Youth Education and Society

Even voorstellen: Hinke Tinet van der Werf!

Elk jaar verwelkomen we stagiair(e)s van de masteropleiding Youth, Education and Society. Stagiaire Hinke Tinet stelt zich graag aan jullie voor:

Mijn naam is Hinke Tinet en sinds februari loop ik stage bij stichting Stimulance. In deze periode heb ik al met vele betrokkenen mogen kennismaken en hoop nog meer van jullie te ontmoeten binnenkort! Ik zal mezelf alvast kort voorstellen. 

Ik ben geboren en getogen in Friesland en na op verschillende mooie plekken te hebben gewoond en gereisd, ben ik een aantal jaren geleden in Utrecht neergestreken voor de masterstudie Youth, Education en Society. Na een bachelordiploma en werkervaring in de communicatie, heb ik een aantal jaar geleden de switch gemaakt naar de sociale wetenschappen. Ondanks dat ik graag creatief bezig ben, ligt mijn grootste passie toch echt bij het in gesprek gaan met mensen en duik ik het liefst in maatschappelijke vraagstukken. Het leuke aan stage lopen bij Stimulance is dan ook dat mijn passie voor mensen, maatschappelijke vraagstukken en de dialoog aangaan heel mooi samenkomen.  

Bij Stimulance zal ik onder andere in gesprek gaan met opvoeders met een migratieachtergrond, om samen met hen na te denken over hoe we cultuursensitieve video’s over opvoedondersteuning kunnen vormgeven. Daarnaast doe ik onderzoek naar hoe we binnen de training Weerbaar Opvoeden het dagdeel over polarisatie verder kunnen doorontwikkelen. Hiervoor ga ik met zowel ouders als trainers in gesprek over hun behoeften.  

Naast mijn studie sta ik voor de klas op middelbare scholen om leerlingen op interactieve wijze meer te leren over verkeersveiligheid en geef ik op basisscholen les in blind typen. Ik vind het erg leuk en belangrijk om met jongeren in gesprek te gaan en vind het leuk om een theoretische studie te combineren met ervaringen opdoen in de praktijk. In mijn vrije tijd geniet ik van samenzijn met familie en vrienden, lekker experimenteren in de keuken (en uiteraard ook van het opeten), reizen en andere culturen ontdekken, muziek luisteren (naar concerten gaan.. toen het nog kon), picknicken, wandelen en racefietsen in de natuur, lezen en schrijven. Dit is in het kort iets over mij, ik hoop ook jullie snel te ontmoeten en beter leren te kennen! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *