Integratie

6 juni: ‘Onderweg’: een paneldiscussie over geslaagde integratie

Op 6 juni wordt om 17:00 een paneldiscussie gehouden over de integratie van vluchtelingen in de arbeidsmarkt en het onderwijs. KamerFilm organiseert samen met Refugee’s Forward en Hogeschool Rotterdam student aan zet deze paneldiscussie om de verschillende kanten van ‘geslaagde integratie’ te belichten en bespreken.

Aanleiding van deze panel is de nieuwe documentaire ‘Onderweg’ van KamerFilm. ’Onderweg’ vertelt het verhaal van de drie Syrische vrienden Maik, Samer en Mo die in Nederland wonen en studeren. Samen willen ze een reünie organiseren om andere oud-klasgenoten te ontmoeten. Door middel van de reis die ze samen afleggen maak je kennis met hun proces van integreren in Nederland, sterke vriendschap en doorzettingsvermogen. 

Maik wil ervoor zorgen dat jonge vluchtelingen, zoals hijzelf, worden geïnspireerd om grote veranderingen in het leven als een kans te zien. Hij wil mensen inspireren door zijn proces te laten zien in de documentaire ‘Onderweg’. Deze documentaire laat het verhaal zien van hem en zijn vriendengroep die allemaal toevlucht moesten zoeken in Europa. Het benadrukt de verschillende uitdagingen van integratie maar ook de hoogtepunten van het samenzijn op dit continent. Het laat de enorme kracht en waarde van vriendschap zien. Aan het einde van de panel zal de teaser van Onderweg getoond worden, dus wees erbij!

Datum: 6 juni om 17:00
Locatie: Hogeschool Rotterdam Business School
Adres: Kralingse Zoom 91, 3063 ND Rotterdam

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *